KRONOFOGDE – EN HJÄLP ELLER EN STJÄLP?

Många personer i Sverige idag har skulder hos Kronofogden (KFM). Det beror i många fall inte på att de varit oaktsamma om sina pengar utan att de har hamnat där. Jag skriver “hamnat där” – för att det kan gå till på detta sätt. Man hamnar hos KFM för man inte har kunnat betala inkasso och då går skulden till KFM. Och – Du kan inte göra mycket! Om du kan betala – självklart – men då hade Du gjort det innan skulden gick till inkasso. Men kan Du inte betala inkasso – så kan du antagligen inte heller betala KFM. De har då andra befogenheter att driva in en skuld än vad inkassoföretagen har. De har också rätt att göra Dig till allmänt beskådande genom att upplysa vem som helst om dina skulder hos KFM. De drar från din lön – om du har arbete. De gör en undersökning av dina tillgångar i hemmet – och tar det du inte behöver. Du får leva på existensminimum, dvs för ensamstående cirka 12 000 kr/månad. Har du andra skulder/lån som du skött – kan du inte längre betala dessa då du inte har råd. Du får mat och hyra, det är allt. Du ringer till KFM och säger att du har andra skulder att betala som du har skött – men det tar KFM ingen hänsyn till. “Dessa kommer naturligtvis också att utmätas när de inte får betalt av dig” svarar KFM när du ringer. Så du får då en hel del extra hos KFM. Dessa liggerkvar i 3 år och efter det kan man se under “tidigare skulder” att du har visat att du misskött kredit. Super! Du är nu helt fast. Kan du betala så du är fri efter 3 år – brilliant! Men så är det inte i de flesta fall. Har du bolån säger banken upp hela lånet och istället för utelivna räntekostnader – har du en skuld på flera miljoner – som ska betalas genom din lön ellerförsäljning av din bil etc. Du är helt fast! Du kan asolut inte göra någonting. Så småning om är du ruinerad, helt och fullt med hjälp av KFM. Är detta möjligt? Helt och fast ropar jag JA! Du hör till persona non grata! Du kan absolut inte göra någonting. Du kan söka skuldsanering förståss – om du beviljas detta. Då får ingen ha begärt dig i konkurs för då faller hela skuldsaneringen. Märkligt – då skulle man väl verkligen behöva den, men den faller och du kan i tankarna kanske råna en bank. Men du är körd och ruinerad.

Detta händer mig – jag köpte ett hus då min dotter ville köpa min herrgård i skåne. Mäklaren gör en dundertabbe  med att inte skriva en återgångsklausul i köpekontraktet. Jag var tvungen att häva köpet. Efter 3 år kommer domen att hon är skadeståndsskyldig mot mig för samtliga skador jag lidit. Jag fick betalningsanmärkningar på närmare 1 miljon kr som säljarna begärde för hävningen som gick till KFM. De mätte ut min herrgård i Skåne, de drog från min lön, de tog skatteåterbäring vilket gjorde att jag inte kunde betala mina lån. Detta tog KFM ingen hänsyn till. Så efter ett par månader förfaller alla mina lån till omedelbar betalning. Fick också en reavinstskuld som låg placerad i min fastighet i SKåne som trots den såldes på exekutiv auktion med stor förlust kom denna skuld på närmare 200 000 som skulle till skatteverket och då får andra fordringsägare ingenting tills den är betalad. Så om du tror att dina skulder minskar – kan jag tala om att de ökar – något så in i h_ _ vete! 18% är en normal dröjningsränta.

Mäklaren vägrar betala då hon inte anser att hennes utelämnande av en låneklausul orsakat dessa skador!!!! “Det måste vara min  dåliga ekonomi” anser hon. Detta har nu hållit på i ytterligare 3 år med avvisningar från henne. Nu kommer det upp i hovrätten men jag kan inte få tillbaka min egendom och goda rykte igen.

Magitte

 

2 thoughts on “KRONOFOGDE – EN HJÄLP ELLER EN STJÄLP?

  1. Pingback: KRONOFOGDE – EN HJÄLP ELLER EN STJÄLP? | brorsnasherrgard
  2. 1. Kronofogde är en hjälp för dom som har pengar fordra – och som vanligast en stjälp för dom som har krav på sig.

    2. Apropå banker;

    OM DET RÅDANDE BANKSYSTEMET I SVERIGE SEDAN 1970-TALET

    Tänk Dig att Du betalar för 100 kg potatis – men i 100-kilossäcken finns bara mindre fem kg = en bra affär för säljaren (läs bankerna) och en urusel affär för köparen (läs låntagaren). Skulle Du då protestera ?

    Wi av vanligt folk = väsentligt flera än 90 % av medborgarna har lurats till att tro att bankerna bara lånar ut det de har som inlåning och eget kapital. Men det är lögn och förbannad dikt – därför att Fractionalreserve banking-systemet – som godkändes av Riksdagen i Sverige på 1970-talet – ger bankerna möjlighet att låna ut ”ingenting” = pengar som nyproduceras som siffror på en skärm vid utlåningstillfället.


    Och ej nog med det – utan bankerna har därtill rätt att ta hög ränta på dessa luftpengar och kräva full återbetalning med riktiga pengar = pengar som efter skatt blir över av löneinkomst. Folkrättsligt sett så är detta kort och gott bedrägeri och svindleri av allra värsta sorten. Ej mer och ej mindre än så. Att det är lagligt gör ju ej saken mindre bedräglig.

    Resultatet av detta bedrägeri är att medborgarna i Sverige är ett av de mest banklån-belastade folken i världen.

    Det finns rimligen bara en lösning på detta – och det är att staten förbjuder Fractionalreserve banking-systemet – till förmån för att staten själv tar över den nödvändiga nyproduktionen av pengar = Suveräna Pengar = digitala ”sedelpresspengar” i lämplig mängd som Riksdagen rekvirerar från Riksbanken för att täcka budgetunderskott med – p g a nödvändiga infrastrukturinvesteringar, social välfärd osv.


    Går det ?

    Javisst gör det det. Island har ju redan ”spolat” sitt gamla banksystem efter den finansiella krisen 2008 – och är på väg att lagstifta om att enbart staten skall stå för nyproduktionen av pengar.


    Ett konkret exempel på hur jag själv har drabbats av bankers svindleri

    1989 lånade jag av Handelsbanken 50 000 kr som ett inblanco lån – med en amortering av 1 000 kr/år. Med ränta och amortering så har banken av mig år 2016 fått ca 130 000 kr tillbaka – och lånesumman har minskat till 23 000 kr efter 27 år. När lånesumman är noll kr om 23 år – så kommer Handelsbanken med ränta och amortering att ha fått tillbaka ca 175 000 kr på de utlånade 50 000 kr.

    Men det är bara halva sanningen – därför att vid utlåningstillfället så hade Handelsbanken bara ca 2 500 kr som inlåning och eget kapital = ca 5 % av lånesumman. Men tack vara det av staten godkända Fractionalreserve banking-systemet på 1970-talet – så kunde Handelsbanken fylla ut lånet med 47 500 kr av ”luftpengar” = pengar som skapades vid lånetillfället 1989 ur tomma intet – genom några knapptryckningar på bankens dator.


    Så verkligheten blir ju att banken bara lånade ut ca 2 500 kr av inlåning och eget kapital – och kommer av mig i slutändan att få tillbaka ca 175 000 kr av riktiga pengar = pengar som efter skatt blir över av löneinkomst eller annat.

    175 000 : 2500 = 70 gånger mer i återbetalning än vad som lånades ut – av pengar som banken hade som inlåning och eget kapital vid lånetillfället. Tala om en lysande låneaffär för Handelsbanken och en urusel för mig som låntagare – eller ?

    Hur många fler än mig har gått på och går dagligen på affärsbankernas svindleri ?

    ”Har Du förtroende för det svenska banksystemet – eller ?”

    http://folkmening.se/fragor/har-du-fortroende-for-de-svenska-storbankerna

Leave a comment